Het Westfriese Aartswoud in Kerstsfeer op zaterdag en zondag 13 en 14 december.

ingevoerd op 8-12-2008

Het Westfriese Aartswoud in Kerstsfeer op zaterdag en zondag 13 en 14 december.

Het wordt een goede traditie om enkele weken voor Kerst het dorp Aartswoud geheel in kerstsfeer te kunnen aanschouwen. Het is op 13 en 14 december voor de vijfde keer mogelijk in de juiste stemming te komen in het rustieke dorp. Op beide dagen kunnen bezoekers tussen 10.00 uur en 17.00 uur tijdens een wandeling langs 13 fraaie boerderijen en woonhuizen zien wat er aan creativiteit en moois geboden wordt. Gezien het succes van voorgaande jaren valt dit bij de talloze bezoekers in goede aarde!

Het thema kerst, kunst, muziek en curiosa blijkt een passende combinatie. Middels een route door het dorp kunnen de diverse locaties worden bezocht. Op de beginlocaties aan de Schoolstraat en de Zuiderzeestraat kunt u een plattegrond en informatie over alle adressen gratis verkrijgen. Waar langs de weg de kerstroute-vlag (rood met groene kerstboom) wappert, kunt u uw hart ophalen aan het vele goede dat het leven te bieden heeft.

Omdat er weer nieuwe deelnemers zijn is het aanbod verrassend en divers. Zo is er aan de Zuiderzeestraat een geluidsstudio te bezoeken. Meer muziek is er in de Hervormde kerk, waar op zaterdag het orgel zal worden bespeeld. Op zondag zet de Muziekschool uit Opmeer hier haar beste beentje voor. Het koor Grenzenloos treedt zondagmorgen om 11.00 en 12.00 uur op in de Manuelhoeve op Schoolstraat nr. 37.
Creativiteit is er in vele vormen. Er kan meegedaan worden aan een Kerstworkshop en er is een viltworkshop voor kinderen. Ook is er een houtdraaier aan het werk en zijn er opgeknapte oude meubels te koop. Uiteraard ontbreken de diverse kerstkaarten niet. Schilderijen en beelden zijn op diverse adressen te bewonderen, evenals knipwerk en werkstukken van vilt. De eigen dorpsfotograaf toont haar nieuwste werk in het café. Ook daar tooien schilderijen de wanden.

Liefhebbers van oude spulletjes en bijzondere curiosa kunnen ook hun hart ophalen. Uiteraard kunt u tijdens uw route op diverse locaties iets lekkers nuttigen. Aan de Zuiderzeestraat wordt makreel gerookt. In het café staat de erwtensoep klaar, daar schuin tegenover is er koffie met appeltaart en staat de barbecue aan, op andere adressen zijn eigen ingemaakte vruchten, jams, likeurtjes en glühwein etc. te koop. Lekker als het winters weer is!

Om in de traditie van kerst te blijven ontbreken de goede doelen ook ditmaal niet. Er zijn diverse Fair Trade producten te koop bij Wilma’s Wereld en ook dit jaar zijn er weer mooie kaarsen gemaakt door de bewoners van de woon- en werkboerderij Ydrasil uit Sijbekarspel.
Voldoende redenen om op 13 of 14 december te zien waarin een klein dorp als Aartswoud groot kan zijn…..

U bent van harte welkom!