Wilma’s Wereld gaat ook naar Schager tuinstad 26 mei

ingevoerd op 24-5-2013

Op 26 mei, van 12.00 tot 17.30 uur is de achtste
 
editie van “Schager Tuinstad”,
 
de groenste markt in de Kop van Noord-Holland!

Het wordt een kleurige happening in het centrum van Schagen.
 
Want op de “De Markt” en in de Nieuwstraat, is het voor tuinliefhebbers weer luilekkerland!
 
Gespecialiseerde kwekers en ondernemers zetten de kramen weer  bomvol met allerlei soorten aparte vaste planten, veel vlinder- en bijenplanten(!), zomerbollen en knollen, groente-, kruiden-, en aardbeienplanten, Clematis, leifruit, Hortensia’s, Acers, rozenstruiken, Buxus etc.
 
Ook zijn er weer diverse deskundigen aanwezig om u te adviseren: De Volkstuinvereniging, De Rozenvereniging, De Pomologische vereniging, Groei en Bloei en ook de tuinvogelconsulenten.
 
De bijenvereniging en de iemker kunnen u alles vertellen over de belangrijke rol van de bijen!
 
Ook zijn weer handgemaakte nestpotten voor vogels en vleermuizen, drinkschalen, voederschaaltjes, egelpotten etc.
 
Voor grondverbetering en het verwerken van tuinafval zijn er de composters en compostvaten, wormencompost en aanverwante zaken.
 
Daarnaast natuurlijk ook mooie sfeerproducten, eiken houten tonnen, milieuvriendelijke verf, houten tuinmeubels, allerlei handgemaakte fairtrade artikelen, tuinkaarsen en brocante.

Wilma’s Wereld verkoopt hier prachtige hangmatten en hangstoelen uit El Salvador, zonvangers uit Bali en tuinstekers uit Litouwen.
 
Voor de fijnproevers zijn er de heerlijke streekproducten,  moestuinprodukten, brood van de molenaar, biologische kaas en geitenkaas, honing, proeverijen en delicatessen(culinaire kroketten van oesterzammen!!)
 
VGVS ( = Het platvorm voor verduurzaming van gezondheid door verbiologisering van streekproducten)is ook dit jaar aanwezig  met o.a. voorlichting en verkoop van diverse streekproducten van de reformwinkel, kefir, bodemverbetering-lava en BioRon producten.
 
De Lions Club Schagen verkoopt diverse vaste planten. De hele opbrengst gaat naar het goede doel: Het project ‘Volkstuinen met elkaar’.
 
Kortom: “Schager Tuinstad”, is geweldig:
 
Komt u op 26 mei ook naar Schagen,
 
om nieuwe ideeen en inspiratie op te doen
 
voor een vrolijk en verukkelijk tuinseizoen!
Flyer Wilma’s Wereld schager tuinstad Flyer Wilma’s Wereld schager tuinstad